ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ!!

Στις 30 Μαΐου έγινε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας. Πήγαμε πρώτα στο Σπήλαιο της Αλιστράτης, κάναμε μια βόλτα με το τρενάκι στη χαράδρα του Αγγίτη (από εκεί και οι φωτογρφίες) και καταλήξαμε σε γνωστή κατασκήνωση της παραλίας.



ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ!!!

Στον Πάγκαλη τελικά έπεσε ο κλήρος και κέρδισε τη φανέλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού!! Ο κ. Τσιφούτης μας την είχε υποσχεθεί από τις αρχές της άνοιξης που επισκεφτήκαμε το γήπεδο. Τον ευχαριστούμε όπως και τους παίκτες.... (αν και θα προτιμούσαμε να προσπαθήσουν περισσότερο και να παραμείνουμε στην Α΄ εθνική....)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΕΛΙΔΗ

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 επισκεφτήκαμε τον κ. Χριστόφορο Μελίδη, ζωγράφο, στην γκαλερί του στην οδό Μεραρχίας. Ο κ. Μελίδης, που για 35 συνεχόμενα χρόνια προσπαθεί να αποτυπώσει την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης μας, σώζοντας έτσι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είχε την καλοσύνη να μας δεχτεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Αφορμή για την επίσκεψή μας στάθηκε η εργασία μας στην ιστοσελίδα που φτιάξαμε για την ιστορία της πόλης μας (http://sites.google.com/site/peirsere1). Ένα υποσέλιδο της ιστοσελίδας είναι αφιερωμένο στα νεοκλασικά της πόλης μας και ποιος άλλος θα μπορούσε να μας μιλήσει γι' αυτά; Ακόμη εντυπωσιαστήκαμε από ένα βιβλίο του κ. Μελίδη -από τα πολλά που έχει γράψει- στο οποίο υπάρχουν σκίτσα των νεοκλασικών της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατεδαφιστεί. Η γνωριμία μας με αυτό τον σπουδαίο δημιουργό ήταν αποκάλυψη για μας καθώς μας έδωσε ένα μάθημα ήθους, συνέπειας και αγάπης για την πόλη μας. Ευχαριστούμε κ. Μελίδη!!!