ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ...




"Συνήθως η τιμωρία μου είναι να μη δω τηλεόραση, να μην παίξω με τις φίλες μου για μια εβδομάδα, να μην παίξω υπολογιστή για 3 ημέρες".

"Κάποιες φορές οι τιμωρίες είναι υπερβολικές. Να βάζουν οι γονείς τιμωρίες αλλά να μην είναι άσκοπες όπως για παράδειγμα να μην μας αφήνουν οι γονείς μας να βλέπουμε τηλεόραση για μια μέρα. Αυτό δεν είναι ούτε σκληρό ούτε κάτι που μας στεναχωρεί".

"Θυμώνω με τους γονείς μου επειδή μου στερούν κάποια πράγματα που θέλω και γι' αυτό δεν μου αρέσουν οι τιμωρίες".

"Συνήθως μου λένε να πάω στο δωμάτιό μου για δέκα λεπτά και να σκεφτώ τι έκανα λάθος".

"Όταν μας βάζουν τιμωρίες, κλειδωνόμαστε στο δωμάτιό μας και συνήθως αντί να σκεφτόμαστε τι κάναμε, σκεφτόμαστε άσχημα πράγματα γι' αυτούς. Για μένα η χειρότερη τιμωρία είναι να μη δω μια σειρά ή να μην παίξω με τις φίλες μου".

"Μένω στο δωμάτιό μου για πέντε έξι λεπτά, σκέφτομαι τη ζημιά που έκανα ή να βρω τρόπο να δείξω ότι το μετάνιωσα και ότι λυπάμαι και όταν βγαίνω ζητάω συγγνώμη και αυτοί με συγχωρούν ".

"Τιμωρούμαι όταν δεν καταλαβαίνω με τη συζήτηση ότι έχω κάνει λάθος και εξακολουθώ να είμαι άτακτος. Κάποιες τιμωρίες με αναγκάζουν να συμμορφωθώ, κάποιες δεν με αγγίζουν. Η χειρότερη τιμωρία είναι όταν δεν μου επιτρέπουν να παίξω playstation στις διακοπές. Ίσως πρέπει να γίνω πιο υπεύθυνος για να τις αποφεύγω".

"Η χειρότερη τιμωρία είναι να μη δω τηλεόραση και να μην παίξω υπολογιστή για μια εβδομάδα".

"Πρέπει να έχει όρια για να έχει αποτέλεσμα. Είναι καλές για τους γονείς γιατί πετυχαίνουν το σκοπό τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν βία...".

"Οι γονείς μου με βάζουν στο δωμάτιό μου για δέκα λεπτά. Αυτό μ' αρέσει γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω. Μετά ζητάω συγγνώμη και με μια ζεστή αγκαλιά και ένα ζεστό φιλάκι γυρίζουν στην καθημερινή ζωή".

"Κομμένες οι βόλτες και τα παιχνίδια με τις φίλες μου για ένα μήνα!! Εκδρομή με το σχολείο δε θα πας!! Δωράκια και εκπλήξεις, τέλος!!"

"Έχω έναν αδελφό 5,5 χρονών που με ενοχλεί. Επειδή πηγαίνει Α΄ τάξη και εγώ Ε΄, τελειώνει γρήγορα το διάβασμα και με κοροϊδεύει, με αποτέλεσμα τα νεύρα μου να γίνονται τσατάλια".